Gastlessen en voorlichting

Recupero biedt gastlessen en voorlichtingen aan, aan scholen, docenten, artsen en specialisten. Dit om uitleg te geven over de verschillende eetstoornissen en over de ernst ervan. Daarnaast is het belangrijk om een eetstoornis, in welke vorm dan ook vroegtijdig te signaleren. Hoe eerder er iets aan gedaan wordt, hoe groter de kans is op genezing.

De gastlessen en voorlichtingen worden verzorgd door een ervaringsdeskundige zodat er ook uit eigen ervaring verteld kan worden hoe de eetstoornis is ontstaan, hoe zoiets gaat, bijvoorbeeld wat iemand dan denkt en hoe iemand zich op zo’n moment gedraagt. Daarnaast wordt er ook duidelijk verteld over het genezingsproces en over hoe het nu gaat.

diensten

Uit ervaring is gebleken dat het effect van een gastles soms behoorlijk heftig kan zijn, maar ook zeker effectief doordat de drempel verlaagd is door de spreker. Hierdoor is gebleken dat voornamelijk scholieren makkelijker op een docent afstappen omdat ze ergens naar kunnen verwijzen. Doordat een gastcollege soms behoorlijk heftig kan zijn stopt het contact tussen Recupero en bijvoorbeeld de school niet gelijk. Soms kan het zijn dat scholieren zich herkennen in een verhaal. Voor docenten is dit soms lastig waardoor het prettig is om contact te onderhouden. De ervaringsdeskundige kan langs komen op de school of kan via de mail contact houden met de leerling. Vaak wordt dit als erg prettig ervaren omdat de gastdocent weet waar het over gaat, de persoon is een ervaringsdeskundige dus vaak ook laagdrempelig en toegankelijk voor mensen/kinderen met dezelfde/vergelijkbare problematiek.
Recupero geeft over het algemeen gastlessen van 3 kwartier tot een uur.

Soms kan het zo zijn dat er binnen een school meerdere klassen een gastcollege willen. Dit is ook zeker mogelijk.

Bent u geïnteresseerd in gastlessen of een voorlichting?
Heeft u vragen en wilt u meer informatie over de gastlessen / voorlichting?

Mail naar silvia@recuperoherstelt.nl