Voor de vechter

Dit schrijf ik voor jou. De vechter, de harde werker, de persoon die deze blog leest.
Door middel van deze blog wil ik je iets meegeven. Vechten tegen een psychische stoornis is niet makkelijk. Het is verre van makkelijk, maar het is mogelijk. Ik hoop dat je niet op geeft, dat je door zet, dat je altijd zal blijven vechten als dat nodig is.

Ik weet hoe moeilijk het is, ik weet hoe je je voelt. Maar weet ook, dat ik weet hoe het ook kan zijn. Vecht voor je geluk, vecht voor je vrijheid, voor je zelfvertrouwen, je opleiding, je baan, je gezin, je vrienden en familie. Vecht voor alle mensen die door de psychische stoornis helaas niet meer leven of zelf uit het leven zijn gestapt. Vecht voor de wereld, vecht voor een betere toekomst. Maar bovenal, vecht voor jezelf.

happiness

Alleen jij kan dit gevecht winnen. Je zal het zelf moeten doen. Natuurlijk kan iedereen je helpen, je steunen en (proberen) je te begrijpen. Soms lukt het niet helemaal zelf en heb je handvatten nodig, mensen die je net even dat juiste zetje in de goede richting geven. Mensen die net even dat ene duwtje in je rug geven waarnaar jij weer verder kan. Ondanks alle handvatten, hulp van vrienden en familie, ondanks alle hulp instanties zal je het uiteindelijk toch zelf moeten doen. Zonder jezelf zal je nooit dit moeilijke gevecht winnen. Je moet willen, je moet durven, je moet de kracht hebben. Maar geloof me, iedereen heeft die kracht!

De kunst is om je angsten om te zetten in je kracht. Ik vertrouw er op dat je dit kunt. Ik mag ervaren hoe het is om zonder stoornis door het leven te gaan. Ik heb anorexia gehad en weet hoe moeilijk het gevecht is. Ik weet hoe moeilijk het is om je ‘veilige’ wereldje achter te laten. Ik weet hoe het is om huilend boven je bord te zitten, bang om ook maar iets aan te komen. Bang om meer te voelen. Bang om emoties te (her)kennen. Ik weet hoe het is om te leven in angst, om een negatief zelfbeeld te hebben. Maar ik weet ook hoe gelukkig ik me nu voel. Hoe gelukkig ik ben met mezelf, tevreden met mijn uiterlijk, hoe ik nu vol zelfvertrouwen in het leven sta. Ik weet wat ik heb bereikt. Ik weet waar ik het voor gedaan heb.84131

Ik heb dit gevecht gewonnen en jij kan dit ook! Ik weet het zeker! Je mag bang zijn, je mag je rot voelen, je mag huilen, je mag boos worden.. Het mag allemaal! Als je maar vertrouwt op jezelf. Op je eigen gevoel, je gezonde gevoel.

Hoe fijn zou het zijn als je je gelukkig voelt? Hoe heerlijk zou het zijn als je over jezelf kan zeggen, ik ben een mooi mens, van binnen en van buiten. Hoe ontzettend prettig zou het zijn als je door kan met je leven. Je niet blijft hangen op het punt waar je nu staat? Hoe fijn is het dat je jezelf verder kan ontwikkelen. Hoe super zou het zijn als je langzaam maar zeker weer kan voelen, voelen wat verdriet is, maar vooral voelen wat blijdschap is, vreugde, geluk, liefde. Voor anderen maar voornamelijk voor jezelf.

confidence

Dit schrijf ik voor jou, de vechter, de lezer van deze blog. Geef niet op, blijf vechten en doe je uiterste best. Als je echt beter wilt worden kan je dat. Je hebt het in je! Je bent zo sterk en ik weet zeker dat het je gaat lukken. Geef niet op maar blijf doorgaan. Beter worden gaat niet altijd over rozen. Het zal met pieken en dalen gaan. Misschien krijg je één of meerdere tegenslagen, maar blijf doorgaan! Vertrouw op jezelf, vertrouw je gezonde verstand en denk aan hoe fijn je leven kan zijn zonder je stoornis!

451

Genezen is moeilijk, het is zwaar, je zal huilen tot er geen tranen meer komen, je zal je verschrikkelijk voelen, eenzaam af en toe. Maar als je het niet probeert zal het je niet lukken. Probeer om te genezen, probeer dat hapje te nemen van dat enge koekje, neem eens dat laatste aardappeltje in de pan, praat over je gevoelens, over je gedachten. Deel het met je naasten. Ze zullen je helpen, je steunen waar dat kan. Maar dit gevecht kan alleen jij winnen. Alleen jij kan vechten tegen de monsters die zich verschuilen in je hoofd.

Geef niet op en ga voor genezing, voor herstel. Het is het meer dan waard.

Kies voor geluk.

 

 

No comments yet.

Geef een reactie